Bereiding

  1. Snijd de tofu in blokjes van 2 cm en marineer ze ca. 1 uur met de sojasaus. Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit ze ca. 2 minuten in 2 el olie in een pan. Voeg de groene curry toe en bak ca. 2 minuten mee. Blus af met de kokosmelk. Kneus de serehstengels zodat er meer smaak loskomt en voeg ze toe aan de curry. Kook ca. 10 minuten op laag vuur in.
  2. Snijd de mini-aubergines in 4 partjes en voeg ze toe aan de curry. Was de komkommer en snijd hem langs de zaadlijst in stroken. Snijd de stroken schuin in plakjes van ca. ½ cm en voeg ze toe aan de curry. Stoof de curry ca. 10 minuten op laag vuur verder.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de tofu uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bak de tofu in 2 el olie in een koekenpan aan alle kanten goudbruin.  Doe de rijst in kommetjes en verdeel de groene curry en de tofu erover. Snijd de rawitpeper in kleine ringen. Garneer het gerecht met het Thaise basilicum en de rawitpeper.

Dit recept komt uit de foodies special’ Lekker Vegetarisch! Bestel hem nú in de foodies webshop.

Receptuur & foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren