
Torrijas
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
De Spaanse keuken kent heel wat zoete toetjes. Eén daarvan is torrijas — een klassieker die je zeker eens moet proberen. Dit eenvoudige, maar verrukkelijke dessert wordt gemaakt van oud brood, melk, ei en suiker, en doet denken aan wentelteefjes, maar dan met een typisch Spaanse twist.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de melk met de sinaasappelschil, het kaneelstokje en de suiker. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
Leg het brood in een diepe schaal. Schenk de warme melk eroverheen en laat ca. 20 minuten weken.
Doe de geklutste eieren in een platte schaal. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan.
Wentel de sneeën brood in het ei en bak ze in 6-7 minuten per zijde goudbruin in de hete pan. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat ca. 15 minuten afkoelen.
Meng intussen de ingrediënten voor de kaneel-sinaasappelsuiker met elkaar. Wentel de nog warme torrijas in de kaneel-sinaasappelsuiker.
Besprenkel de torrijas voor het serveren met de honing en maak af met de verse sinaasappel en het amandelschaafsel.









