
Rundersukade in mosterdsaus met gedroogde pruimen en prei
Eenvoudig
ca. 3 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 30 min. bereidingstijd
Maak het klassieke stoofpotje met rundersukade wat specialer door er gedroogde pruimen en prei aan toe te voegen. Wees niet bang dat het te zoet wordt; de mosterd brengt het mooi in balans.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Week de gedroogde pruimen in de witte port. Wrijf het vlees rondom in met de fijne mosterd. Bestrooi met bloem en zout en peper.
Verhit de olie en boter in een ruime braadpan en bak er het vlees rondom goudbruin in, eventueel in porties. Neem uit de pan en houd apart.
Fruit nu de ui en knoflook in dezelfde pan ca. 5 minuten op laag vuur. Voeg de grove mosterd, de vleesfond, de port (zonder de pruimen) en de room toe en breng rustig aan de kook.
Voeg het vlees en de rozemarijn toe aan de saus en leg het deksel op de pan. Stoof het vlees ca. 2 uur op laag vuur.
Maak intussen de prei schoon en snijd in grove stukken. Was de prei goed en laat uitlekken. Voeg samen met de pruimen toe aan het stoofvlees en laat nog ca. 1 uur rustig stoven.
Roer naar smaak nog wat fijne mosterd door de saus. Serveer het stoofvlees met gekookte aardappels.









