Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Ovenschaal met een crumble van peren en blauwe bessen met gezouten anijsboter

Crumble van peren en blauwe bessen met gezouten anijsboter

In samenwerking met Kerrygold
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Zin in een makkelijk dessert of gebakje voor bij de thee? Deze crumble staat in een handomdraai op tafel. De combinatie van peren en blauwe bessen met gezouten anijsboter is onweerstaanbaar lekker. Probeer het zelf maar met dit recept!

Lees verder onder de advertentie

Aantal porties
6

Ingrediënten

Voor de crumble

Lees verder na de advertentie

Zin in een makkelijk dessert of gebakje voor bij de thee? Deze crumble staat in een handomdraai op tafel. De combinatie van peren en blauwe bessen met gezouten anijsboter is onweerstaanbaar lekker. Probeer het zelf maar met dit recept!
Variatietip
Kun je geen genoeg krijgen van deze crunchy lekkernij? Probeer dan ook eens deze recepten met crumble!

Bereiding

  1. Meng in een kom voor de crumble de bloem met de basterdsuiker, de anijszaadjes en de blokjes boter. Kneed met je vingertoppen zo vlot mogelijk tot een kruimelig geheel. Zet in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Schil ondertussen de peren, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken. Was de bessen en laat goed uitlekken.

  3. Meng in een kom de bessen met de stukken peer, het citroensap en de maizena goed door elkaar. Verdeel over een ovenschaal en strooi er het kruimeldeeg overheen. Bak ca. 45 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin is.

Per portie: 454 kcal | 26 g koolhydraten | 19 g eiwit | 31 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!