
Kip piccata met tagliatelle
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Kip piccata is een Italiaanse klassieker die doorgaans wordt gemaakt met platgeslagen kipfilet in een beslagjasje, met een pansaus van kappertjes, citroen en peterselie. Deze snellere versie voor doordeweeks slaat het paneren van de kip over. Ook voeg je een beetje room toe aan de saus, waardoor het een perfecte topping voor tagliatelle wordt.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de kippendijen met de huidkant naar beneden in de pan, en leg de plakjes citroen daaromheen. Bestrooi met wat zout. Laat de kippendijen 8 minuten, zonder te bewegen, liggen. Zo krijg je een superkrokant huidje.
Draai de citroenplakjes wel af en toe om. Draai de kip om, bak nog 2 minuten en leg vervolgens samen met de citroenplakjes op een bord. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Smelt de boter in de pan bij het bakvet van de kip en bak de knoflook 2 minuten. Blus af met de kippenbouillon, slagroom en het citroensap en roer de kappertjes en de helft van de bladpeterselie erdoor.
Breng op smaak met zout en peper, leg de kippendijen (met de huidkant naar boven) terug in de pan en gaar nog 5 tot 8 minuten, of tot de kip gaar is.
Breng intussen ruim gezouten water in een pan aan de kook en kook de verse tagliatelle 3 minuten.
Giet af, schep terug in de pan en voeg de verse spinazie toe. Roer door tot de warmte van de tagliatelle de spinazie heeft laten slinken.
Verdeel de tagliatelle met spinazie over 2 diepe borden en schep daar de kip, citroenplakjes en saus over. Bestrooi met de overige bladpeterselie.
De Citrusbijbel
€ 34,99









