Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kip Piccata met tagliatelle op een bord met een vork

Kip piccata met tagliatelle

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Kip piccata is een Italiaanse klassieker die doorgaans wordt gemaakt met platgeslagen kipfilet in een beslagjasje, met een pansaus van kappertjes, citroen en peterselie. Deze snellere versie voor doordeweeks slaat het paneren van de kip over. Ook voeg je een beetje room toe aan de saus, waardoor het een perfecte topping voor tagliatelle wordt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Kip piccata is een Italiaanse klassieker die doorgaans wordt gemaakt met platgeslagen kipfilet in een beslagjasje, met een pansaus van kappertjes, citroen en peterselie. Deze snellere versie voor doordeweeks slaat het paneren van de kip over. Ook voeg je een beetje room toe aan de saus, waardoor het een perfecte topping voor tagliatelle wordt.
Liever vegetarisch?
Dat kan natuurlijk! Vervang de kip door vis of een vleesvervanger, zoals tofu.

Bereiding

  1. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de kippendijen met de huidkant naar beneden in de pan, en leg de plakjes citroen daaromheen. Bestrooi met wat zout. Laat de kippendijen 8 minuten, zonder te bewegen, liggen. Zo krijg je een superkrokant huidje.

  2. Draai de citroenplakjes wel af en toe om. Draai de kip om, bak nog 2 minuten en leg vervolgens samen met de citroenplakjes op een bord. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

  3. Smelt de boter in de pan bij het bakvet van de kip en bak de knoflook 2 minuten. Blus af met de kippenbouillon, slagroom en het citroensap en roer de kappertjes en de helft van de bladpeterselie erdoor.

  4. Breng op smaak met zout en peper, leg de kippendijen (met de huidkant naar boven) terug in de pan en gaar nog 5 tot 8 minuten, of tot de kip gaar is.

  5. Breng intussen ruim gezouten water in een pan aan de kook en kook de verse tagliatelle 3 minuten.

  6. Giet af, schep terug in de pan en voeg de verse spinazie toe. Roer door tot de warmte van de tagliatelle de spinazie heeft laten slinken.

  7. Verdeel de tagliatelle met spinazie over 2 diepe borden en schep daar de kip, citroenplakjes en saus over. Bestrooi met de overige bladpeterselie.

Receptuur: Julia Hulleman

Meer Italiaans koken?
Je vindt al onze Italiaanse gerechten op deze handige verzamelpagina.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

De Citrusbijbel

€ 34,99
Cover voor De Citrusbijbel
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!