
Gesmoorde venkel met pancetta, citroen en vermout
Eenvoudig
ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd
Deze gesmoorde venkel is simpel om te maken, maar bomvol smaak. De combinatie met pancetta, citroen en een vleugje vermout maakt het helemaal af. Perfect om indruk mee te maken zonder uren in de keuken te staan.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Was de venkels en snijd de onderkant eraf.
Snijd of trek het loof eraf en houd apart. Snijd de venkels door de kern heen in dunne partjes.
Doe de venkel in een vuurbestendige ovenschaal en voeg de pancetta, de vermout, de bouillon, de citroenpartjes, de rozemarijn en de honing toe. Bestrooi met flink wat zout en peper.
Dek af met aluminiumfolie en bak 60-90 minuten in de oven, of tot de venkel zacht aanvoelt als je er met een mes in prikt. Schep de venkel en de pancetta met een schuimspaan op een schaal.
Zet de ovenschaal op het fornuis en laat zachtjes koken tot het vocht tot de helft is ingekookt. Proef en breng zo nodig op smaak met extra zout, citroensap of honing
Roer de boter erdoorheen en lepel over de venkel. Garneer met het apart gehouden venkelloof en serveer met salade of wilde rijst.









