
Ananas-banaan-harissacake
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
In deze cake komen drie smaken samen die verrassend goed bij elkaar passen: ananas, banaan en harissa. Een combinatie waarvan je niet wist dat hij bestond, maar je vanaf nu blijvend wil maken!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Vet een cakevorm (ca. 23x13x7 cm) in met boter en bekleed de bodem met een strook bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Klop met een handmixer de suiker en de eieren licht en luchtig. Voeg de banaan, de olie, de vanille en de harissa toe. Klop door elkaar.
Zeef de bloem, de baksoda en de specerijen erboven en schep alles door elkaar met een metalen lepel.
Voeg het zout, de pecannoten, de ananas en het sap toe en meng tot een dik maar makkelijk schenkbaar beslag – voeg wat extra ananassap toe als het beslag te dik is.
Schenk het beslag in de vorm en bak ca. 1 uur in de oven, tot een satéprikker schoon uit het midden komt. De precieze baktijd is afhankelijk van het vochtgehalte van het fruit – als de cake langer nodig heeft, dek hem dan af met aluminiumfolie, zodat hij niet verbrandt.
Laat de cake ca. 20 minuten afkoelen in de vorm, stort op een rooster en laat helemaal afkoelen. Klop ondertussen voor de botercrème de boter en poedersuiker met een handmixer licht en luchtig.
Voeg het ananassap, de kaneel en de harissa toe en klop door elkaar. Bestrijk de afgekoelde cake met de botercrème, bestrooi met gehakte pecannoten en serveer.










