Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Torentje van aubergine en buffelmozzarella op een bedje van tomaat

Aubergine-buffelmozzarella-torentjes

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Deze torentjes van aubergine, tomaat en buffelmozzarella zijn voor elke gelegenheid een succes. Ze zijn makkelijk om te maken en zien er prachtig uit op tafel. Of je ze nu serveert als lunch, voorgerecht of licht hoofdgerecht - hiermee maak je iedereen blij!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Deze torentjes van aubergine, tomaat en buffelmozzarella zijn voor elke gelegenheid een succes. Ze zijn makkelijk om te maken en zien er prachtig uit op tafel. Of je ze nu serveert als lunch, voorgerecht of licht hoofdgerecht - hiermee maak je iedereen blij!
Variatietip
Liever geen aubergine? Dan kun je ook courgette gebruiken.

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer ½ cm dik, leg ze op een plank en bestrooi ze met een beetje zout. Laat ca. 10 minuten staan.

  2. Dep ze daarna goed droog met keukenpapier. Verhit intussen 1 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook ca. 2 minuten erin.

  3. Voeg de tomatenpuree en de suiker toe en bak ca. 2 minuten zachtjes mee. Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak al roerend even mee.

  4. Schenk de cherrytomaten erbij, plet de tomaatjes met een houten lepel en laat de saus ca. 10 minuten op laag vuur zachtjes koken. Breng de tomatensaus eventueel nog op smaak met zout en peper uit de molen.

  5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit 4 el olijfolie in koekenpan en bak de plakken aubergine om en om in ca. 5 minuten goudbruin. Laat ze op wat keukenpapier uitlekken.

  6. Snijd de mozzarella en de vleestomaat in plakken. Dep de plakken tomaat droog met keukenpapier.

  7. Vet een ovenschaaltje in met olie en maak een stapeltje erin van een plakje aubergine, een plakje tomaat en een plakje mozzarella. Herhaal en eindig met een klein stukje mozzarella bovenop.

  8. Maak op dezelfde manier nog een torentje. Bak de torentjes ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de mozzarella smelt.

  9. Schep een flinke lepel van de saus op een bordje en zet het torentje erop. Garneer met vers basilicum. Serveer met knapperig brood.

Per portie: 600 kcal | 44 g koolhydraten | 20 g eiwit | 37 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Serveertip
Maak er een compleet driegangendiner van: serveer een vegetarische pasta als hoofdgerecht en sluit af met een klassieke tiramisu.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!