
Gnocchi met gorgonzolasaus
Gemiddeld
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Je kunt natuurlijk kant-en-klare gnocchi gebruiken, maar zelf maken is nóg lekkerder en helemaal niet zo moeilijk. De gnocchi wordt hier geserveerd in een romige gorgonzolasaus, afgemaakt met knapperige pancetta.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kook voor de gnocchi de aardappels in de schil in ca. 20 minuten gaar. Giet af doe ze terug in de pan.
Leg het deksel erop en laat ze ca. 5 minuten uitstomen. Verwijder vervolgens met een mesje de schil, pureer de aardappels met de pureeknijper en laat de puree afkoelen.
Doe de puree in een mengkom, voeg de bloem en het zout toe en kneed met je handen tot een deeg. Maak op een met bloem bestoven werkblad zes bolletjes van het deeg en rol uit tot slierten van 1 cm dik.
Snijd in stukjes (kussentjes) van 2 cm lang. Pak een stukje en druk dit met je duim zachtjes over de bolling van een vork van boven naar beneden. Leg alle gnocchi op een stukje bakpapier.
Bak voor de saus de pancetta krokant in een koekenpan en houd apart op een stukje keukenpapier. Verhit 1 el olijfolie in het hete bakvet en fruit hierin de sjalot en knoflook ca. 2 minuten aan.
Blus af met de wijn en laat volledig inkoken. Voeg de room en de gorgonzola toe en verwarm op een laag vuur tot een egale saus.
Breng op smaak met zout, peper en de peterselie. Houd de saus op laag vuur warm.
Kook de gnocchi in ruim kokend water met zout in 3-4 minuten gaar; ze zijn gaar als ze boven komen drijven. Verhit de boter in een koekenpan en bak de gnocchi goudbruin erin.
Verdeel de saus over borden en leg de gnocchi erop. Garneer met de gebakken pancetta, de hazelnoten en eventueel wat peterselie.










