Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Drie bordjes met een plak tiramisurol

Tiramisurol

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Iedereen kent de klassieke tiramisu, maar gerold krijgt hij een verrassend nieuwe twist. Het ziet er feestelijk uit én smaakt minstens zo verrukkelijk! Perfect om indruk te maken op je gasten zonder al te veel moeite.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vershoudfolie
Iedereen kent de klassieke tiramisu, maar gerold krijgt hij een verrassend nieuwe twist. Het ziet er feestelijk uit én smaakt minstens zo verrukkelijk! Perfect om indruk te maken op je gasten zonder al te veel moeite.
Tip
Maak de rol 1 of 2 lange vingers breed en zo lang mogelijk, zodat je kleinere rolletjes krijgt die perfect zijn voor bij een high tea.

Bereiding

  1. Klop de mascarpone samen met de slagroom, de suiker en het vanille-extract tot een stevige en luchtige room. Houd apart.

  2. Leg een groot stuk vershoudfolie op het werkblad klaar om straks de tiramisu mee op te rollen. Haal één voor één de platte kant van de lange vingers kort door de espresso en leg ze horizontaal op het vershoudfolie.

  3. Maak de bodem van de tiramisurol 3 lange vingers breed en 10 lange vingers lang. Bestrijk de lange vingers met het mascarponemengsel, en bestuif met cacaopoeder.

  4. Rol het geheel met behulp van het vershoudfolie op, draai de uiteinden goed vast en leg de rol minimaal 2 uur in de koelkast op te stijven. Snijd de tiramisurol in mooie plakken en bestuif met extra cacaopoeder.

Per portie: 818 kcal | 74 g koolhydraten | 9 g eiwit | 53 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!