Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Bakjes Turkse yoghurt met pistachegranola en granaatappelpitjes

Turkse yoghurt met granaatappel en pistachegranola

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Begin je dag goed met een bakje Turkse yoghurt en zelfgemaakte pistachegranola. Voeg wat frisse granaatappelpitjes toe voor een lekkere touch en geloof ons; hierna wil je nooit meer granola uit een pakje!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediƫnten

Benodigdheden

  • bakpapier

Lees verder na de advertentie

Begin je dag goed met een bakje Turkse yoghurt en zelfgemaakte pistachegranola. Voeg wat frisse granaatappelpitjes toe voor een lekkere touch en geloof ons; hierna wil je nooit meer granola uit een pakje!
Serveertip
Wil je de yoghurt wat frisser maken? Serveer de bakjes dan met wat munt.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng op een met bakpapier beklede bakplaat de havermout, de pistachenoten en de pompoenpitten met elkaar.

  2. Schenk de olie en de vloeibare honing eroverheen en bestrooi met een snuf zout. Kneed alles goed door, zodat alles bedekt is met olie en honing.

  3. Spreid uit op de bakplaat en bak in ca. 15 minuten knapperig in de oven. Laat helemaal afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot of bak.

  4. Halveer de granaatappel horizontaal en tik boven een kom met een lepel de pitten eruit. Verdeel de Turkse yoghurt over kommen en verdeel de granaatappelpitten en de granola erover.

Per portie: 371 kcal | 36 g koolhydraten | 13 g eiwit | 20 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!