Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Twee spiesjes met aubergine en kip op platbrood met peterselie en citroen erbij

Aubergine-kipspiesjes met sumak en pide

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Of je nu de barbecue aansteekt of binnen iets wil grillen, deze aubergine-kipspiesjes met een Turkse twist zijn perfect! Ze zien er niet alleen feestelijk uit, maar smaken ook overheerlijk. Serveer ze op platbrood voor een complete maaltijd.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • 4 metalen spiesen
Of je nu de barbecue aansteekt of binnen iets wil grillen, deze aubergine-kipspiesjes met een Turkse twist zijn perfect! Ze zien er niet alleen feestelijk uit, maar smaken ook overheerlijk. Serveer ze op platbrood voor een complete maaltijd.
Vegetarisch?
Vervang de kip door stukjes halloumi voor een vegetarische versie van deze aubergine-spiesjes.

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet dwars schuin doormidden. Sla het dikste deel wat platter.

  2. Snijd elke halve kipfilet nog een keer schuin doormidden. Bestrooi met de shoarmakruiden en wat zout.

  3. Snijd de aubergine dwars in plakken van ca. 1,5 cm. Zorg dat je de aubergineplakken op de juiste volgorde houdt, zodat je hem straks weer in elkaar kunt zetten.

  4. Bestrooi de aubergine met wat zout. Laat ca. 20 minuten staan. Dep vervolgens de plakken aubergine goed droog met keukenpapier.

  5. Leg op het eerste plakje aubergine een plak kip. Stapel nu verder afwisselend de aubergine en kip op elkaar. Let erop dat je hierbij een beetje de vorm van de aubergine volgt.

  6. Steek nu 4 metalen spiesen van boven naar beneden door de auberginekipstapel. Snijd het geheel tussen de spiesen door in 4 gelijke spiesjes.

  7. Bedruip de spiesjes met wat olie en gril ze in ca. 12 minuten in een hete grillpan of op de barbecue rondom goudbruin en gaar.

  8. Roer de yoghurt los. Meng met de ajvar, de knoflook, de citroenschil, het citroensap, zout en peper.

  9. Serveer de spiesen met lekker platbrood en de yoghurtsaus. Strooi wat sumak en platte peterselie eroverheen.

Per portie: 312 kcal | 22 g koolhydraten | 29 g eiwit | 12 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!