
Aubergine-kipspiesjes met sumak en pide
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
20 minuten wachttijd20 min. wachttijd
Of je nu de barbecue aansteekt of binnen iets wil grillen, deze aubergine-kipspiesjes met een Turkse twist zijn perfect! Ze zien er niet alleen feestelijk uit, maar smaken ook overheerlijk. Serveer ze op platbrood voor een complete maaltijd.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd de kipfilet dwars schuin doormidden. Sla het dikste deel wat platter.
Snijd elke halve kipfilet nog een keer schuin doormidden. Bestrooi met de shoarmakruiden en wat zout.
Snijd de aubergine dwars in plakken van ca. 1,5 cm. Zorg dat je de aubergineplakken op de juiste volgorde houdt, zodat je hem straks weer in elkaar kunt zetten.
Bestrooi de aubergine met wat zout. Laat ca. 20 minuten staan. Dep vervolgens de plakken aubergine goed droog met keukenpapier.
Leg op het eerste plakje aubergine een plak kip. Stapel nu verder afwisselend de aubergine en kip op elkaar. Let erop dat je hierbij een beetje de vorm van de aubergine volgt.
Steek nu 4 metalen spiesen van boven naar beneden door de auberginekipstapel. Snijd het geheel tussen de spiesen door in 4 gelijke spiesjes.
Bedruip de spiesjes met wat olie en gril ze in ca. 12 minuten in een hete grillpan of op de barbecue rondom goudbruin en gaar.
Roer de yoghurt los. Meng met de ajvar, de knoflook, de citroenschil, het citroensap, zout en peper.
Serveer de spiesen met lekker platbrood en de yoghurtsaus. Strooi wat sumak en platte peterselie eroverheen.









