
Orzo prei prosciutto
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Dit is een gouden combinatie, niets meer, niets minder. Doordat je de prei eerst langzaam stooft en karamelliseert, krijgt het gerecht een megalekkere, bijna zoete touch. De prosciutto wordt meegestoofd met de prei, waardoor alle smaak goed vrijkomt. Het zoute van de prosciutto en het zoete van de prei houden elkaar perfect in balans en de orzo zorgt voor extra lekkere romigheid. Dat je maar ƩƩn pan nodig hebt, maakt het win-win!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd de preien in de lengte door de helft en vervolgens in stukken van 1 Ć 2 centimeter. Was de stukjes goed onder de kraan met koud water en maak ze goed droog.
Hak de knoflook fijn, haal de tijmblaadjes van de takjes en snijd de prosciutto in stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een grote hapjespan en laat hierin de prei in ongeveer 10 minuten helemaal zacht worden. Voeg na een paar minuten de knoflook, prosciutto en tijm toe en bak mee.
Gooi de orzo bij de prei in de pan en roer goed door. Blus af met de witte wijn en giet vervolgens de bouillon erbij. Laat zachtjes pruttelen en roer elke paar minuten goed door tot de orzo gaar is. Voeg extra bouillon toe als dat nodig is, er moet een beetje vocht overblijven in de pan voor een soort sausje.
Rasp de Parmigiano. Zet het vuur uit en roer nog een klontje boter en de helft van de Parmigiano door de orzo.
Serveer met de andere helft van de Parmigiano.
Super Simple, Very Tasty
€ 29,99









