
Gegrilde zalmtournedos met mierikswortelroomsaus
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Zalm tournedos is een stuk zalm dat in de vorm van een stuk ossenhaas wordt gesneden, of zoals hier: opgerold. Met de mierikswortelroomsaus erbij zet je zo een chic hoofdgerecht op tafel.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd de zalm in langwerpige stukken van ca. 125 gram. Rol nu vanaf het dunnere stuk (de buikflap) met de huidkant naar binnen op zodat een mooi ronde zalm ‘tournedos’ ontstaat. Bind met een stukje keukengaren rondom de zalmmoot stevig op zodat hij in vorm blijft.
Fruit voor de saus de sjalot glazig in de boter. Blus af met de witte wijn en breng aan de kook. Laat tot ca. de helft inkoken. Voeg de room en de mierikswortelpasta toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer op het laatst de fijngehakte dille erdoorheen.
Verwarm de oven voor (grillstand). Snijd de tomaten in kwarten en leg ze met de gesneden zijde omhoog op een bakblik. Bedruip met olijfolie en bestrooi met wat zout, suiker en peper. Rooster de tomaten ca. 15 minuten in de oven.
Wrijf de zalmtournedos in met een klein beetje olie en grill ze in een hete grillpan ca. 4 minuten per zijde. Verwarm de saus opnieuw en schep een mooie spiegel saus in warme borden. Leg de gegrilde zalm in het midden en verdeel wat partjes geroosterde tomaat eromheen. Maak af met wat verse dille.









