
Espressobrownie met mokkaglazuur
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Koffie en chocola zijn een heus droomkoppel. Combineer ze en je krijgt de brownie van je dromen. En met de versgebrande koffie van Brute Bonen geef je die brownie nóg meer smaak.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Smelt 200 g boter en de pure chocolade au bain-marie. Neem van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Klop de eieren met de suiker en 1 tl zout wit en luchtig.
Spatel het luchtige eiermengsel in 2 delen door de gesmolten chocolade. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao erboven en spatel rustig door. Roer de espresso erdoorheen.
Schep het beslag in een ingevet bakblik (ca. 20×20 cm). Verdeel de overgebleven melkchocolade erover.
Bak in 20-25 minuten gaar in de oven. Het beslag moet stevig zijn maar nog wel wat zacht aanvoelen. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Breng voor het glazuur de suiker en de espresso aan de kook. Hak intussen de melkchocolade grof.
Neem de siroop van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat smelten en roer met een garde tot een glad glazuur.
Giet het glazuur over de brownie en laat afkoelen. Bestrooi met wat fleur de sel en snijd de brownie in blokjes.









