Koken met koffie

Dat koffie niet alleen om te drinken is ontdekken steeds meer mensen. Je maakt er verrassende recepten mee. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke mayonaise met koffie, of een rub voor een goed stuk vlees. In deze gerechten is koffie een echte smaakmaker. We verzamelden de lekkerste recepten met koffie. Ga jij koken met koffie?

1. Entrecote met koffie en venkelzaad

In dit recept gebruik je de koffie om een marinade mee te maken. Kies een gemalen koffie die je lekker vindt, deze mag best sterk zijn. Meng de koffie met wat olijfolie, venkelzaad en chilivlokken voor een krachtige en smaakvolle marinade.

entrecote koken met koffie

2. Koffie panna-cotta met speculaaskruimels

We houden van zoet! Panna cotta is bij uitstek hét toetje om te serveren bij een etentje. Je maakt het ruim van tevoren. Zo hou je tijd over om bij te kletsen met je gasten. Voor dit recept gebruik je oploskoffie. Deze breng je aan de kook met slagroom en suiker en is vervolgens de basis van je panna cotta.

speculaas panna cotta

3. Koffiecake met cappuccino-botercrème

Koekje erbij? Nee, doe mij maar een koffiecake met cappuccino-botercrème! Garneer de cake met wat chocolade-koffieboontjes voor een extra feestelijk effect. Koken met koffie was nog nooit zó lekker!

koken met koffie koffiecake

4. Cowboy ribeye met koffierub en coleslaw

Schijnt de zon? Steek de barbecue maar aan! Ga aan de slag met deze prachtige ribeye. En met koffie natuurlijk. Ga op zaterdagmorgen eens naar de slager en vraag naar een mooie ribeye. Het zal niet teleurstellen, zeker niet als je ‘m bereidt met de koffierub uit dit recept!

koken met koffie cowboy ribeye

5. Espresso martini

Oké, oké, de laatste is geen recept voor een gerecht. Toch mag deze cocktail niet ontbreken. Je maakt ‘m met alle gemak, bijvoorbeeld voor tijdens het koken. Gebruik bij voorkeur vers gemalen bonen van goede kwaliteit. De koffie is de belangrijkste smaakmaker, maar vergeet de alcohol niet. Shake it baby!

espresso martini

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.