Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hete lucht: 160°C). Verwarm 200 g boter, de basterdsuiker, de rietsuiker en 250 ml water in een
steelpan op laag vuur tot de boter is gesmolten. Haal de pan van het vuur en roer het bakmeel, de oploskoffie, het bakpoeder, de eieren en de zure room erdoorheen. Meng tot een glad beslag.

2. Bekleed een bakblik (ca. 20×30 cm) met bakpapier en laat het bakpapier een beetje over de rand hangen zodat je de cake er straks makkelijk uit kunt tillen. Verdeel het beslag over het bakblik en bak de cake 25-30 minuten in de oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen en stort op een rooster.

3. Klop voor de cappuccino-botercrème de poedersuiker beetje bij beetje door de boter. Los de koffie op in ½ el kokend water en meng door de boter. Verdeel de crème over de cake en bestuif de cake met cacaopoeder.

Per portie: ca. 351 kcal
2 g eiwit | 17 g vet | 47 g koolhydraten

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Amy Stephenson