Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Pandanpudding met koffiesiroop

Pandanpudding met koffiesiroop

  • Uitdagend

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Yotam Ottolenghi: "In de Aziatische keuken worden heerlijk geurige pandanbladeren gebruikt als smaakgevers voor allerlei zoete en hartige gerechten. Hun aroma houdt het midden tussen gras en vanille, en ze zijn vooral erg lekker bij tropisch fruit, in cakes en in combinatie met koffie zoals in dit recept."

Bereiding

  1. Zet een middelgrote pan met deksel met de pandanbladeren (of het vanillestokje), melk en room op halfhoog vuur. Zet het deksel op de pan en verwarm de inhoud 20 minuten tot hij zachtjes stoomt, druk de bladeren een paar keer goed aan zodat hun aroma vrijkomt. Neem de pan van het vuur en zet hem afgedekt minstens 2 uur opzij zodat de smaken kunnen infuseren. Giet de melk door een zeef in een schaal en druk zo veel mogelijk vloeistof uit de bladeren (gooi de bladeren of het vanillestokje weg). Meet in een middelgrote schaal 80 ml geïnfuseerde melk af en klop de maizena erdoor tot het een glad mengsel is. Giet de overgebleven gezeefde melk weer in de pan, roer het espresso-koffiepoeder erdoor en zet tot gebruik opzij.

  2. Zet intussen voor de koffiesiroop de koffie en de suiker in een kleine pan op halfhoog tot hoog vuur. Breng aan de kook en laat de siroop 6-7 minuten borrelen, tot hij tot de helft is ingekookt en de consistentie van ahornsiroop heeft. Zet opzij om af te koelen, de siroop zal daardoor iets dikker worden.

  3. Klop in een middelgrote schaal de eidooiers met suiker, cacaopoeder en zout glad.

  4. Zet de pan met de geïnfuseerde melk weer op halfhoog vuur en breng hem tegen de kook aan. Verwarm het dooiermengsel voor door de helft van het warme melkmengsel in de schaal met het eidooiermengsel te gieten; blijf flink roeren tot de schaal warm aanvoelt. Voeg de met maizena gebonden geïnfuseerde melk eraan toe en roer alles glad. Giet langzaam al roerend het nu verwarmde maizenamengsel terug in de pan met de melk en blijf circa 5 minuten roeren tot het een dik-vloeibare vla is. Neem de pan van het vuur en klop geleidelijk de boter door de roomvla tot hij volledig is opgenomen.

  5. Verdeel de vla over vier martiniglazen (of iets soortgelijks) en laat ze iets afkoelen voor u ze met plasticfolie afdekt en ze circa 6 uur of tot de volgende dag in de koelkast laat opstijven.

  6. Schep voor het serveren 2 theelepels koffiesiroop over elk glas pudding, bestrooi met de macadamianoten en geef de overgebleven siroop erbij.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Flavour

€ 33,99
Cover voor Flavour