Bakken met koffie

Bij het bakken is koffie een waanzinnige smaakmaker. Je verwacht het misschien niet maar je bakkie pleur is een mooie aanvulling op heel veel verschillende baksels. Zo geeft een klein snufje oploskoffie al gelijk veel smaak. Ter inspiratie hebben wij de lekkerste recepten voor je verzameld. Stuk voor stuk heerlijk om te serveren bij – je raadt het al – de koffie!

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Cappucinokoekjes

Wil je wat kleins bij de koffie? Met deze heerlijke koffiekoekjes met een laag witte chocolade en mokkaboontjes maak je van je koffiemomentje een echt feestje.

> naar het recept: cappucinokoekjes

cappucinokoekjes

Koffiesoesjes

Slagroomsoesjes, maar dan net even wat anders. Deze soesjes vul je namelijk niet met slagroom, maar met room en koffie. Erg lekker bij bijvoorbeeld – je raadt het al – de koffie of thee.

> naar het recept: koffiesoesjes

koffiesoesjes

Mokkataart

Het is een echte klassieker; de mokkataart. Favoriet bij liefhebbers van koffie en hazelnoot. Met ons recept maak je de taart met nougatine eenvoudig zelf. Bakken maar!

> naar het recept: mokkataart

Mokkataart

Koffiekoekjes

Een klein snufje oploskoffie geeft gelijk een waanzinnige koffiesmaak. Probeer het eens en bak met ons recept de lekkerste koffiekoekjes. Koekjes voor – juist ja – bij de koffie! Ze zijn zo lekker dat je ze allemaal in een keer zou willen opeten.

> naar het recept: koffiekoekjes

Koffiekoekjes mokka recepten

Koffietulband

Wil jij zo’n stijlvolle ronde cake op tafel zetten, die ook nog eens goed gelukt is? Dan doe je er goed aan om deze 4 tips in het achterhoofd te houden!

> naar het recept: koffietulband

Koffietulband bakken koffie

Latte Oreo-taart

Deze Latte Oreo-taart heeft een vulling van mascarpone, citroen en Oreo’s én botercrème met koffiesmaak. Tip van ons: maak de taart een dag van tevoren. Zo heeft ‘ie ruim de tijd om af te koelen en kan je hem de volgende dag afmaken.

> naar het recept: latte Oreo-taart

Latte Oreo-taart

Chocolade-tahintulband

De smaak van chocolade en sesam? Denk chocolade en pinda, maar met meer diepte dan je gewend bent. Dit is een fantastische tulband die je – na een uurtje zwoegen – niet meer gauw vergeet!

> naar het recept: chocolade-tahintulband

tahintulband chocolade bakken koffie

Koffieglazuurkoekjes

Laat je koekjes glimmen en glinsteren. Blinken, fonkelen en schitteren. Het laagje glazuur is meer dan de kers op de taart, geen detail maar de essentie. Glazuur geeft glans!

> naar het recept: koffieglazuurkoekjes

Koffieglazuurkoekjes

Koffiecake met cappuccino-botercrème

Koekje erbij? Nee, doe mij maar een koffiecake met cappuccino-botercrème! Garneer de cake met wat chocolade-koffieboontjes voor een extra feestelijk effect.

> naar het recept: koffiecake met cappuccino-botercrème

bakken met koffie koffiecake

Brooklyn black-outtaart

Vernoemd naar de donkere dagen in New York is deze taart ongeveer het beste wat chocolade je ooit gaat bieden. Met drie (ja, drie!) lagen cake ga je heel veel harten veroveren. Dit is bakken met kardemom op zijn best! Delen mag, maar hoeft natuurlijk niet…

> naar het recept: brooklyn black-outtaart

Brooklyn black-outtaart

Chocotulband met mokkacrème en amarenakersen

Feestelijk versierd, een mooie verschijning op tafel en makkelijk gesneden en verdeeld over gasten; elke tulband serveer je met liefde.

> naar het recept: chocotulband met mokkacrème en amarenakersen

chocotulband bakken koffie

Lees ook: Zelf ijskoffie maken: tips en recept