Bakken met koffie
Bij het bakken is koffie een waanzinnige smaakmaker. Je verwacht het misschien niet maar je bakkie pleur is een mooie aanvulling op heel veel verschillende baksels. Zo geeft een klein snufje oploskoffie al gelijk veel smaak. Ter inspiratie hebben wij de lekkerste recepten voor je verzameld. Stuk voor stuk heerlijk om te serveren bij – je raadt het al – de koffie!
Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Cappucinokoekjes
Wil je wat kleins bij de koffie? Met deze heerlijke koffiekoekjes met een laag witte chocolade en mokkaboontjes maak je van je koffiemomentje een echt feestje.
> naar het recept: cappucinokoekjes
Koffiesoesjes
Slagroomsoesjes, maar dan net even wat anders. Deze soesjes vul je namelijk niet met slagroom, maar met room en koffie. Erg lekker bij bijvoorbeeld – je raadt het al – de koffie of thee.
> naar het recept: koffiesoesjes
Mokkataart
Het is een echte klassieker; de mokkataart. Favoriet bij liefhebbers van koffie en hazelnoot. Met ons recept maak je de taart met nougatine eenvoudig zelf. Bakken maar!
> naar het recept: mokkataart
Koffiekoekjes
Een klein snufje oploskoffie geeft gelijk een waanzinnige koffiesmaak. Probeer het eens en bak met ons recept de lekkerste koffiekoekjes. Koekjes voor – juist ja – bij de koffie! Ze zijn zo lekker dat je ze allemaal in een keer zou willen opeten.
> naar het recept: koffiekoekjes
Koffietulband
Wil jij zo’n stijlvolle ronde cake op tafel zetten, die ook nog eens goed gelukt is? Dan doe je er goed aan om deze 4 tips in het achterhoofd te houden!
> naar het recept: koffietulband
Latte Oreo-taart
Deze Latte Oreo-taart heeft een vulling van mascarpone, citroen en Oreo’s én botercrème met koffiesmaak. Tip van ons: maak de taart een dag van tevoren. Zo heeft ‘ie ruim de tijd om af te koelen en kan je hem de volgende dag afmaken.
> naar het recept: latte Oreo-taart
Chocolade-tahintulband
De smaak van chocolade en sesam? Denk chocolade en pinda, maar met meer diepte dan je gewend bent. Dit is een fantastische tulband die je – na een uurtje zwoegen – niet meer gauw vergeet!
> naar het recept: chocolade-tahintulband
Koffieglazuurkoekjes
Laat je koekjes glimmen en glinsteren. Blinken, fonkelen en schitteren. Het laagje glazuur is meer dan de kers op de taart, geen detail maar de essentie. Glazuur geeft glans!
> naar het recept: koffieglazuurkoekjes
Koffiecake met cappuccino-botercrème
Koekje erbij? Nee, doe mij maar een koffiecake met cappuccino-botercrème! Garneer de cake met wat chocolade-koffieboontjes voor een extra feestelijk effect.
> naar het recept: koffiecake met cappuccino-botercrème
Brooklyn black-outtaart
Vernoemd naar de donkere dagen in New York is deze taart ongeveer het beste wat chocolade je ooit gaat bieden. Met drie (ja, drie!) lagen cake ga je heel veel harten veroveren. Dit is bakken met kardemom op zijn best! Delen mag, maar hoeft natuurlijk niet…
> naar het recept: brooklyn black-outtaart
Chocotulband met mokkacrème en amarenakersen
Feestelijk versierd, een mooie verschijning op tafel en makkelijk gesneden en verdeeld over gasten; elke tulband serveer je met liefde.
> naar het recept: chocotulband met mokkacrème en amarenakersen