Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Mokkataart

Mokkataart

  • Uitdagend

  • ca. 5 uur bereidingstijdca. 5 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 100°C / hetelucht: 90°C). Hak voor de schuimlagen 50 g hazelnoten fijn. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe. Spatel de maïzena en de fijngehakte hazelnoten voorzichtig door het eiwitschuim. Doe het eiwitschuim in de spuitzak. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Spuit er in totaal 4 cirkels (ca. 20 cm Ø) van het eiwitschuim op en bak ze ca. 3 uur en 30 minuten in de oven.

  2. Splijt voor de mokkacrème het vanillestokje en schraap het merg eruit. Verwarm de melk met het vanillemerg en de oploskoffie en laat ca. 10 minuten trekken. Kluts de eidooiers met 100 g suiker en klop de bloem erdoorheen. Schenk de warme melk al roerend geleidelijk bij het eidooiermengsel. Roer het geheel glad en schenk het terug in de pan. Breng al roerend op laag vuur aan de kook en laat ca. 1 ⁄2 minuut koken. Neem de mokkacrème van het vuur en laat afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de boter in ca. 15 minuten met 100 g suiker romig. Voeg de mokkacrème toe en meng kort door.

  3. Leg een schuimcirkel op een taartplateau en strijk er een laag mokkacrème overheen. Leg er een tweede schuimcirkel op en strijk er een laag mokkacrème overheen. Sluit af met de derde schuimcirkel. Bestrijk de taart rondom met mokkacrème of bestrijk er alleen de zijkanten mee. Zet de taart eventueel na iedere mokkalaag ca. 45 minuten in de koelkast voor een strak resultaat.

  4. Hak voor de nougatine 50 g hazelnoten grof. Verhit 100 g suiker in een pan op laag vuur. Voeg evt. 1 el water toe en karamelliseer. Roer de hazelnoten er met de boter doorheen. Schep het hete mengsel op een vel bakpapier. Leg er nog een vel bakpapier op en rol het met een deegroller zo dun mogelijk uit. Laat afkoelen.

  5. Verwijder het bakpapier van de nougatineplak en breek hem in stukken. Maal de nougatine fijn in de keukenmachine. Druk de nougatine met de hand tegen de zijkant van de taart. Laat de taart opstijven in de koelkast.

Per portie: 679 kcal | 48 g koolhydraten | 7 g eiwit | 50 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)