Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
cappucinokoekjes

Cappucinokoekjes uit 100 luxe koekjes

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 50

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng bloem met cacao, suiker en vanillesuiker. Roer het kokende water door het zakje cappuccinopoeder of de oploskoffie. Snijd de boter in blokjes en wrijf met je handen door de bloem. Voeg ook de koffie toe en meng alles tot een samenhangende deegbol. Verpak in een boterhamzakje en laat een half uur rusten in de koelkast.

  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden. Maak van het deeg kleine bolletjes ter grootte van een olijf en rol die tot staafjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.

  3. Smelt de witte chocolade au bain-marie met de olie en dompel hierin de koekjes met behulp van een vork. Leg ze op een snijplank of dienblad met bakpapier. Smelt ook de pure chocolade en doe in een boterhamzakje, knip een heel klein puntje eraf.

  4. Spuit lijntjes over de koekjes. Doe dan nog op elk koekje een mokkaboontje en laat de chocolade hard worden in de koelkast.

Dit recept komt uit het boek 100 luxe koekjes van Elisabeth Scholten.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!