Bereiding

Wil jij zo’n stijlvolle ronde cake op tafel zetten, die ook nog eens goed gelukt is? Probeer dan eens dit heerlijke recept voor een koffietulband!

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Klop 200 g boter en de suiker met een handmixer wit. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Voeg 200 g zelfrijzend bakmeel, de oploskoffie en de melk toe en roer kort tot een glad beslag.
  2. Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif hem met bakmeel. Schenk het beslag in de tulbandvorm. Bak de tulband in ca. 50 minuten goudbruin en gaar in de oven. Neem de tulband uit de oven en laat ca. 25 minuten afkoelen in de vorm. Stort de tulband en laat hem verder afkoelen op een rooster.
  3. Smelt de witte chocolade au bain-marie en roer de slagroom erdoorheen. Laat ca. 15 minuten afkoelen en schenk voorzichtig over de tulband. Laat opstijven.
  4. Verhit 1 tl boter in een pan en rooster er de hazelnoten goudbruin in. Doe de hazelnoten met de koffiebonen in een vijzel en maal tot grove kruimels. Strooi de kruimels over het wittechocoladeglazuur.

Per stuk: ca. 456 kcal
6 g eiwit | 28 g vet | 44 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren