
Trifle van feeststol met pistache, amarena, gekonfijte citroen en wittechocoladeroom
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
45 minuten wachttijd45 min. wachttijd
Een feeststol met pistache, amarena en hazelnoten is van zichzelf al lekker, maar gecombineerd met gekonfijte citroen en witte chocoladeroom maak je er pas echt een feestje van!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit voor de room 200 ml slagroom met de vanille in een steelpan op laag vuur (breng niet aan de kook). Hak de witte chocolade en doe in een ruime kom. Giet de hete room op de chocolade en laat een halve minuut staan.
Roer met een garde goed door tot de chocolade helemaal gesmolten en opgelost is. Roer de rest van de room erdoorheen. Dek af met vershoudfolie en laat in de koelkast helemaal afkoelen.
Blancheer voor de gekonfijte citroen de citroenschijven ca. 10 minuten in rustig kokend water. Schep uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Giet het water weg.
Giet 250 ml schoon water in de pan en voeg de suiker en het kaneelstokje toe. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de citroenschijven toe en konfijt ze op laag vuur ca. 45 minuten tot de schil mooi glazig is geworden.
Laat afkoelen in de siroop. Verwijder zoveel mogelijk de pitjes uit de citroen, als deze goed zacht is gaat dit makkelijk. Gooi de siroop niet weg, die gebruik je nog bij het opmaken van de trifle.
Snijd de feeststol in plakken van ca. 1,5 cm dik en snijd die vervolgens in plakjes van ca 4 cm. Neem het vanillestokje uit de wittechocoladeroom en gooi weg. Klop de room met de suiker lobbig en schep in een spuitzak.
Spuit een laag van de room op de bodem van de trifle-schaal. Leg er een laag kerstbrood op en wat stukjes citroen en een paar amarenakersen. Bedruip het brood met wat van de citroensiroop en wat pistachefondant*
Bouw de trifle zo verder op tot je 4 of 5 lagen brood en room hebt. Decoreer de bovenkant van de trifle met de resterende citroen, de amarenakersen, de pistachefondant, de gevriesdroogde kersen* en wat gehakte pistachenootjes.









