Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kaas-aardappelpuree met daarop vegetarische steakpuntjes en spruitjes met wat granaatappelpitjes

Plantaardige steakpuntjes met kruidenboter en kaaspuree

In samenwerking met Planted
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Zin in een klassieke AVG, maar dan vegetarisch? Vervang de biefstuk dan eens door de plantaardige steakpuntjes van Planted! Met een klontje kruidenboter gaan ze geweldig samen met de kaas-aardappelpuree en spruitjes.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de geroosterde spruitjes

Voor de kaaspuree

Benodigdheden

  • bakpapier
Zin in een klassieke AVG, maar dan vegetarisch? Vervang de biefstuk dan eens door de plantaardige steakpuntjes van Planted! Met een klontje kruidenboter gaan ze geweldig samen met de kaas-aardappelpuree en spruitjes.
Variatietip
Houd je niet zo van kaas? Ga dan voor een andere heerlijke puree, bijvoorbeeld met pastinaak of bloemkool.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe voor de geroosterde spruitjes de spruitjes, de knoflook, de olie, zout en peper in een kom en meng goed met elkaar.

  2. Verdeel de spruiten over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 minuten in de oven; schep af en toe om. Kook intussen voor de puree de aardappels in ca. 20 minuten gaar in ruim kokend water met zout.

  3. Giet de aardappels af en laat droogstomen. Knijp door een pureeknijper of stamp goed fijn met een pureestamper. Roer de lauwwarme melk, de kaas en de boter erdoorheen en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Houd warm.

  4. Bereid de steakpuntjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de kruidenboter erbij, laat rustig smelten en zwenk de puntjes erdoorheen.

  5. Serveer de puree samen met de gebakken steakpuntjes en gegrilde spruiten. Bestrooi met de granaatappelpitten, de gehakte walnoten en de verse peterselie.

Per portie: 1091 kcal | 74 g koolhydraten | 41 g eiwit | 73 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!