Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Turkse pizza met rode ui, munt en citroen

Turkse pizza Lahmacun

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur en 30 minuten wachttijdca. 2 u. en 30 min. wachttijd

Vergeet de diepvriesvariant: met dit recept maak je échte, huisgemaakte Turkse pizza (lahmacun). Van het deeg tot de vulling: alles maak je zelf en geloof ons, daarna wil je nooit meer die uit de vriezer!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Voor het deeg

Voor de vulling

Voor de topping

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • bakpapier
Vergeet de diepvriesvariant: met dit recept maak je échte, huisgemaakte Turkse pizza (lahmacun). Van het deeg tot de vulling: alles maak je zelf en geloof ons, daarna wil je nooit meer die uit de vriezer!
Serveertip
Serveer met een frisse salade!

Bereiding

  1. Meng voor het deeg in een grote kom de bloem, de gist en de suiker met elkaar en maak in het midden een kuiltje. Klop in een andere kom de lauwwarme melk, het ei, de olie en 1⁄2 tl zout door elkaar.

  2. Schenk het melkmengsel in het kuiltje van het bloemmengsel en kneed in 5-6 minuten tot een glad en elastisch deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg op een warme plek ca. 2 uur rijzen, tot het in volume verdubbeld is.

  3. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad, verdeel het in vier delen en vorm er vier ballen van. Dek af met een vochtige theedoek en laat nog ca. 30 minuten rijzen.

  4. Pel voor de vulling de ui, rasp hem en dep droog met keukenpapier. Was de tomaat en snijd kleine blokjes. Meng de ui met de tomaat en de rest van de ingrediënten voor de vulling.

  5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 235°C / hetelucht: 225°C) met een bakplaat erin. Rol op een met bloem bestoven werkblad de deegbollen uit tot dunne plakken.

  6. Verdeel de vulling over de deegbodems en laat daarbij een rand van 1 cm vrij. Maak een vel bakpapier nat en knijp het uit.

  7. Leg het bakpapier op de voorverwarmde bakplaat en leg de lahmacuns erop. Bak in ca. 10 minuten gaar in de oven.

  8. Pel intussen voor de topping de uien en snijd ze in heel dunne ringen. Meng de ui met het citroensap, de peterselie en de sumak. Serveer de topping op of bij de lahmacun.

  9. Bestrooi met extra muntblaadjes en geef er citroenpartjes bij om erover uit te knijpen. Serveer eventueel met ayran.

Per portie: 748 kcal | 77 g koolhydraten | 44 g eiwit | 61 g vet

© Sale & Pepe Magazine / Sunray Photo Receptuur: Antonella Pavanello Fotografie: Michele di Tabozzi Styling: Stefania Aledi

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!