Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Lamsrollade in een saus van chorizo, sjalot en cannellinibonen met tijm en rozemarijn

Lamsrollade met chorizo en cannellinibonen

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 55 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 55 min. bereidingstijd

Deze luxe rollade is een echte eyecatcher op tafel, ideaal voor een feestelijk diner. Het kruidige, mediterrane lamsvlees is onwijs lekker met de zachte cannellinibonen en hartige chorizo.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
  • keukengaren
  • aluminiumfolie
Deze luxe rollade is een echte eyecatcher op tafel, ideaal voor een feestelijk diner. Het kruidige, mediterrane lamsvlees is onwijs lekker met de zachte cannellinibonen en hartige chorizo.
Serveertip
Wil je hier nog wat naast serveren? Bekijk dan eens een van onze bijgerechten.

Bereiding

  1. Leg het vlees tussen twee vellen bakpapier en klop het met een vleeshamer of een zware pan platter. Snijd de randjes een beetje bij.

  2. Giet de cannellinibonen af, spoel met koud water en laat uitlekken. Pel de sjalotten en snijd ze in kwarten. Pel en snipper de ui. Pel de teentjes knoflook en snipper er 1.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Wrijf het vlees in met de gesnipperde knoflook, de helft van de tijm, 1 tl paprikapoeder, zout en peper.

  4. Rol het vlees op en bind op meerdere plekken vast met keukengaren. Bestrooi de rollade aan de buitenkant met zout en peper.

  5. Verhit wat olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de rollade rondom licht goudbruin erin. Neem uit de pan en houd apart.

  6. Voeg wat olie toe aan het hete bakvet en bak de gesnipperde ui zachtjes erin. Voeg de polpa toe en breng op smaak met 1 el paprikapoeder, een snufje chilipoeder, zout en peper. Roer door.

  7. Schenk de saus in een ovenschaal en leg de rollade erin. Verdeel de hele knoflookteentjes, de rest van de tijm, de rozemarijn en de laurierblaadjes eromheen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak ca. 30 minuten in de oven.

  8. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de plakjes chorizo goudbruin erin. Neem uit de pan. Voeg nog wat olie toe en bak de sjalot 5-6 minuten erin.

  9. Neem de ovenschaal uit de oven en verdeel de cannellinibonen, de chorizo en de sjalot om de rollade heen. Meng met de saus en voeg als de saus te droog lijkt een scheutje heet water toe.

  10. Dek weer af met aluminiumfolie en bak nog ca. 20 minuten. Verhoog de temperatuur van de oven (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C), verwijder de folie en bak nog ca. 10 minuten.

  11. Neem uit de oven en laat nog ca. 10 minuten rusten. Snijd de rollade in plakken en serveer met de saus.

Per portie: 794 kcal | 31 g koolhydraten | 59 g eiwit | 59 g vet

© Sale & Pepe Magazine / Sunray Photo Receptuur: Antonella Pavanello Fotografie: Michele di Tabozzi Styling: Stefania Aledi

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!