Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kaasfondue truffel met groenten om te dippen

Kaasfondue met truffel

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

De klassieke kaasfondue kennen we natuurlijk allemaal, maar wat dacht je van een heerlijke twist op deze variant? Probeer dit recept met truffel en til je fondue-avond naar een hoger niveau!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

De klassieke kaasfondue kennen we natuurlijk allemaal, maar wat dacht je van een heerlijke twist op deze variant? Probeer dit recept met truffel en til je fondue-avond naar een hoger niveau!
Serveertip
Wissel brood eens af met andere lekkere dips voor bij de kaasfondue.

Bereiding

  1. Pel de knoflook en wrijf de binnenkant van een middelgrote pan in met het teentje. Knijp het sap uit de citroen en breng het citroensap samen met de wijn aan de kook in de pan.

  2. Rasp de kazen of snijd ze in kleine blokjes. Doe de kaas in een ruime kom en strooi de maizena eroverheen.

  3. Schud goed om, zodat maizena verdeeld is over de kaas. Voeg de kaas al roerend toe aan de wijn.

  4. Blijf goed verwarmen tot de kaas helemaal gesmolten is tot een gladde saus. Breng op smaak met de cognac, de truffeltapenade, zwarte peper en nootmuskaat.

Per portie: 495 kcal | 4 g koolhydraten | 28 g eiwit | 35 g vet

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Jasper Bosman

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!