
Kruidige pruimen-kokoscake
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
15 minuten wachttijd15 min. wachttijd
Deze kruidige cake is heerlijk voor bij de koffie. Dankzij de pruimen krijgt hij een heerlijk zoetje en is het zo de perfecte traktatie.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en bekleed een springvorm (20 cm Ø) met bakpapier. Klop de gesmolten boter, de yoghurt, 200 g lichte basterdsuiker, de eieren en de vanille in een kan door elkaar.
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de geraspte kokos, het bakpoeder, de specerijen en het zout met elkaar. Schenk de natte ingrediënten bij de droge en meng tot een glad beslag.
Schenk in de springvorm en verdeel de pruimen erover. Bestrooi met 1 el lichte basterdsuiker en eventueel de kokosvlokken.
Bak ca. 1 uur en 10 minuten in de oven, of tot de cake gerezen en goudkleurig is en een satéprikker schoon uit het midden komt. Laat ca. 15 minuten afkoelen in de vorm.
Neem de cake uit de vorm en laat nog even afkoelen op een rooster. Serveer warm met een lepel kokosyoghurt of laat helemaal afkoelen. In een luchtdichte bak blijft de cake drie dagen goed, of drie maanden in de diepvries.









