Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Planted Beef Bourguignon met aardappelpuree

Plantaardige Bœuf Bourguignon

  • Eenvoudig

Een feestelijke, plantaardige twist op de klassieke Franse Bœuf Bourguignon. Speciaal ontwikkeld door de Franse chef Willy Berton, met rijke winterse smaken van rode wijn, miso, pure chocolade en geurige kruiden. De steak puntjes zorgen voor een verrassend malse bite en maken dit gerecht ideaal om tijdens de feestdagen te delen met familie en vrienden!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Een feestelijke, plantaardige twist op de klassieke Franse Bœuf Bourguignon. Speciaal ontwikkeld door de Franse chef Willy Berton, met rijke winterse smaken van rode wijn, miso, pure chocolade en geurige kruiden. De steak puntjes zorgen voor een verrassend malse bite en maken dit gerecht ideaal om tijdens de feestdagen te delen met familie en vrienden!
Serveertip
Heerlijk met een klassieke Bourgogne - of kies voor een alcoholvrij alternatief als frisse tegenhanger.

Bereiding

  1. Was de groenten, behalve de champignons.

  2. Snijd de wortelen in plakjes en hak de uien fijn.

  3. Snijd de champignons in kwarten.

  4. Fruit de uien in een grote stoof- of braadpan gedurende ongeveer 5 minuten.

  5. Voeg de champignons toe en bak tot al het vocht volledig is verdampt. Voeg daarna de wortelen toe en bak nog enkele minuten.

  6. Roer de misopasta, sojasaus en het gerookte paprikapoeder erdoor.

  7. Bestrooi met het aardappelzetmeel en roer goed zodat alles bedekt is.

  8. Blus af met de rode wijn en giet er vervolgens de groentebouillon bij, die je vooraf aan de kook hebt gebracht.

  9. Voeg de pure chocolade toe, zet het vuur lager en laat zachtjes sudderen tot de saus indikt.

  10. Proef en breng indien nodig verder op smaak.

  11. Bak de Planted steak bites apart met knoflook en rozemarijn tot ze lichtbruin zijn.

  12. Voeg de gebakken steakstukken op het einde van de bereiding toe aan de saus.

  13. Serveer heet met een bijgerecht naar keuze (bijvoobeerld gestoomde aardappelen of verse tagliatelle.

Receptuur: Willy Berton

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!