Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Steak frites op een bord

Steak frites met hertenbiefstuk

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

James: "Uitstappen op Gare du Nord en bij het eerste de beste tentje gaan zitten. Dan nog zul je deze steak frites waarschijnlijk niet vinden. Waar normaal gesproken rund de hoofdrol speelt doen wij het met hertenbiefstuk. Smaakvoller, wilder en malser, wat wil je nog meer!"

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de frites

Voor erbij

James: "Uitstappen op Gare du Nord en bij het eerste de beste tentje gaan zitten. Dan nog zul je deze steak frites waarschijnlijk niet vinden. Waar normaal gesproken rund de hoofdrol speelt doen wij het met hertenbiefstuk. Smaakvoller, wilder en malser, wat wil je nog meer!"

Bereiding

  1. Verwarm voor de frites de oven voor op 200°C.

  2. Meng de aardappelfrites met olijfolie, ruim zout en paprikapoeder op een bakplaat.

  3. Rooster ze 35 tot 40 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Schep halverwege om voor gelijkmatige garing.

  4. Haal voor de hertenbiefstukken het wild 30 minuten voor bereiding uit de koeling en dep droog.

  5. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe. Bak de biefstukken 1,5 tot 2 minuten per kant voor medium-rare, afhankelijk van de dikte. Laat 10 minuten rusten onder folie.

  6. Blus voor de saus de pan met wittewijnazijn en voeg de wildfond toe. Roer de mosterd en tijm erdoor. Laat inkoken tot een licht gebonden saus ontstaat.

  7. Trancheer de hertenbiefstuk en giet de jus eroverheen. Serveer met de ovenfrites met mayonaise en een frisse salade en bestrooi met verse peterselie en de sjalot.

Receptuur: De nieuwe wildkeuken, James Snoerwang

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

De Nieuwe Wildkeuken

€ 34,99
De Nieuwe Wildkeuken
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!