
Oeuf en cocotte
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Oeuf en cocotte is het Franse ‘ei in een potje’. Onze zuidelijke vrienden eten dit als ontbijt, lunch of als voorgerecht, dus je kunt er alle kanten mee op.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Gebruik bakjes die geschikt zijn voor de oven. Doe in elk bakje respectievelijk een eetlepel crème fraîche, twee eiwitten (bewaar de eigelen in een apart bakje voor later) en een klein beetje zout. Roer kort met de Franse slag door. Het hoeft geen homogene massa te worden.
Verdeel wat geraspte parmezaan, zwarte peper en een klein beetje fijngesneden bieslook in elk bakje. Roer snel door en zet dan 4,5 minuut in de oven.
Open de oven en voeg per bakje 2 eigelen met nog wat extra bieslook toe. Laat het geheel 7,5 minuut in de oven staan. Snijd intussen het briochebrood in repen. Bak met behulp van een beetje olie goudbruin in de koekenpan.
Snijd de kastanjechampignons zo dun mogelijk op de mandoline. Extra puntje als je erdoorheen kunt kijken.
Haal de bakjes uit de oven als de oeuf gaar is. Laat even afkoelen.
Leg er dan wat plakjes champignon op en schaaf als laatste verse truffel over het gerechtje.
Fastvoer
€ 39,99









