Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Spaghetti bolognese met linzen met daarover basilicum en Parmezaanse kaas

Spaghetti bolognese met linzen

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Deze maaltijd zit vol met heerlijke groenten, waardoor je een gezonde variant van de klassieker op tafel zet. Perfect voor het hele gezin!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Deze maaltijd zit vol met heerlijke groenten, waardoor je een gezonde variant van de klassieker op tafel zet. Perfect voor het hele gezin!
Tip
Wil je deze spaghetti veganistisch maken? Vervang de Parmezaanse kaas dan door een zelfgemaakte vegan variant.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak, zodra de olie glinstert, de ui, de bleekselderij, de wortel en een flinke snuf zout ca. 15 minuten erin, tot ze zachter worden en beginnen te karamelliseren.

  2. Voeg de knoflook, de tomatenpuree, de rozemarijn of tijm en het laurierblaadje toe. Bak 2-3 minuten, of tot de tomatenpuree donkerder wordt en de knoflook geurig is.

  3. Zet het vuur iets hoger, voeg het gehakt toe en bak het in 4-5 minuten bruin. Voeg de cherrytomaten toe, vul het blik met water en schenk erbij. Voeg de worcestershiresaus toe en roer door elkaar.

  4. Breng aan de kook, breng op smaak met zout en peper en leg het deksel op de pan. Laat 30-40 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Roer in de laatste 10 minuten de linzen erdoorheen.

  5. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in een pan water. Voeg wat kookwater van de spaghetti toe aan de bolognesesaus als deze te dik is. Giet de rest van het kookwater af en meng de spaghetti goed met de saus.

  6. Roer het basilicum erdoorheen. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de parmezaan.

Per portie: 247 kcal | 18 g koolhydraten | 16 g eiwit | 11 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie, styling en foodstyling: Olive Magazine

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!