Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Britse pie met hertenstoof met bladerdeeg bovenop

Britse pie met hert

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 15 min. bereidingstijd

Een echte Britse pie is altijd een feestje. Zeker met deze hartige vulling van hertenvlees. Hierdoor is hij supermals en rijk aan smaak. Lukt het jou om hem net zo mooi te krijgen als hier?

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Een echte Britse pie is altijd een feestje. Zeker met deze hartige vulling van hertenvlees. Hierdoor is hij supermals en rijk aan smaak. Lukt het jou om hem net zo mooi te krijgen als hier?
Serveertip
Serveer met puree en gesmoorde cavolo nero.

Bereiding

  1. Verhit 1 el olie in een grote, diepe vuurbestendige ovenschaal op hoog vuur. Voeg, wanneer de olie glinstert, het spek toe en bak in 5-6 minuten krokant en goudkleurig. Doe het spek in een kommetje en houd apart.

  2. Doe de bloem, het mosterdpoeder, zout en peper in een kom en roer met een garde door elkaar. Doop de stukjes vlees in de bloem, schud de overtollige bloem eraf en bak in porties in het vet van het spek.

  3. Voeg tussendoor de rest van de olie 1 el per keer toe als de pan te droog wordt. Leg het vlees als het rondom bruin is met een schuimspaan op een bord en houd apart. Als de pan er verbrand uitziet, voeg dan een scheutje water toe en schraap de verbrande stukjes los met een spatel. Schenk het water uit de pan.

  4. Smelt de boter in de pan en voeg, wanneer de boter schuimt, de bleekselderij, de wortel en de rode ui toe. Bak 10-12 minuten, tot alles zachter begint te worden.

  5. Voeg de knoflook toe, bak 3-4 minuten en roer de tomatenpuree erdoorheen. Bak 2-3 minuten, tot de tomatenpuree donkerder begint te worden en voeg het eekhoorntjesbrood met het welvocht, de rode wijn en de bouillon toe.

  6. Voeg de laurierblaadjes en de tijm toe en doe het hertenvlees en het spek terug in de pan. Leg het deksel erop en laat 2-2,5 uur zachtjes koken. Verwijder de laatste 20 minuten het deksel. Het vlees moet heel mals zijn en de saus ingedikt en glanzend.

  7. Begin met de bereiding van het deeg als het vlees nog ca. 15 minuten nodig heeft. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 180°C). Rol het deeg in twee lappen op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot ze net iets groter zijn dan een ovalen, diepe ovenschaal van ca. 30 cm lang. Houd apart.

  8. Breng de hertenstoof op smaak en verdeel over de ovenschaal. Bestrijk de rand van één van de deeglappen met wat geklutst ei en bestrooi het midden met de cheddar en een flinke snuf zwarte peper.

  9. Leg de andere deeglap erop en druk de randen aan om het kaaspakketje goed af te sluiten. Dek de hertenstoof af met het kaaspakketje en druk de randjes aan.

  10. Bestrijk met geklutst ei en snijd met een scherp mes ‘stralen’ van het midden naar de rand van het deeg. Bak 20-25 minuten in de oven, tot het deeg diep goudkleurig is. Laat de pie ca. 15 minuten rusten.

Per portie: 669 kcal | 36 g koolhydraten | 40 g eiwit | 38 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz, Ailsa Burt, Samuel Goldsmith, Cassie Best en Barney Desmazery Fotografie: Chelsea Bloxsome en Jonathan Gregson Styling: Luis Peral Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!