
Gegrilde pompoen met ahornsiroop en feta
Eenvoudig
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
Deze salade is precies wat je zoekt, als je zin hebt in een gezonde, winterse maaltijd. En heb je een restje over? De volgende dag als lunch smaakt 'ie minstens net zo lekker!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd de pompoen in dunne parten en halveer ze – je hoeft de pompoen alleen te schillen als hij heel vies is of een dikke schil heeft.
Schep de pitten eruit en houd ze apart. Leg de pompoenparten op een grote bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met zout en de pul biber.
Bestrijk de pompoen met 1⁄2 el van de ahornsiroop en rooster ca. 30 minuten in de oven. Draai de parten om, bestrijk met nog 1⁄2 el ahornsiroop en rooster nog ca. 20 minuten, tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn. Laat ca. 10 minuten afkoelen.
Was ondertussen de pompoenpitten en verwijder de draadjes. Dep droog met keukenpapier en doe samen met de pecannoten, de rest van de olie, zout en peper in een braadslee. Rooster de laatste ca. 20 minuten mee met de pompoen in de oven.
Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even afkoelen.
Klop voor de dressingde rest van de ahornsiroop, de azijn, de citroenschil, het citroensap, de extra vierge olijfolie, de mosterd, zout en peper door elkaar.
Verdeel de gekookte rijst, de cranberry’s en de kruiden over een serveerschaal en besprenkel met de helft van de dressing. Schep om tot alles goed bedekt is met dressing.
Verdeel de geroosterde pompoenparten, de feta, de pecannoten en de pompoenpitten erover. Besprenkel met de rest van de dressing of serveer de dressing apart. Bestrooi naar wens met extra pul biber.











