Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pompoengnocchi in een bakje

Pompoengnocchi

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

Gnocchi is sowieso al een van onze favoriete gerechten, maar deze variant met pompoen moet je zeker ook eens proberen!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier

Lees verder na de advertentie

Gnocchi is sowieso al een van onze favoriete gerechten, maar deze variant met pompoen moet je zeker ook eens proberen!
Serveertip

Je kunt deze gnocchi serveren bij de kaasfondue, ideaal om heerlijk in te dippen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Halveer de bol knoflook horizontaal. Halveer de pompoen en verwijder de draden en pitten.

  2. Snijd het vruchtvlees in grove blokjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en schep goed om.

  3. Leg de knoflookhelften ertussen en besprenkel ook met wat olie. Rooster in ca. 45 minuten gaar in de oven.

  4. Neem de pompoen en de knoflook uit de oven en laat even afkoelen. Doe de pompoen in een blender of keukenmachine en pureer fijn.

  5. Meng de pompoenpuree, de pastabloem, de parmezaan, de eidooiers en een snuf zout met elkaar. Kneed tot een soepel deeg.

  6. Verdeel het deeg in een paar stukken en rol van ieder stuk op een met semolinameel bestoven werkblad uit tot een dunne worst. Snijd de worsten in kleine kussentjes en bestuif lichtjes met semolinameel.

  7. Kook de pompoengnocchi in porties in 2-3 minuten gaar in kokend water. De gnocchi zijn gaar als ze blijven drijven.

Per portie: 313 kcal | 43 g koolhydraten | 12 g eiwit | 11 g vet

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Jasper Bosman

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!