
Pompoengnocchi
Gemiddeld
ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd
Gnocchi is sowieso al een van onze favoriete gerechten, maar deze variant met pompoen moet je zeker ook eens proberen!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Halveer de bol knoflook horizontaal. Halveer de pompoen en verwijder de draden en pitten.
Snijd het vruchtvlees in grove blokjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en schep goed om.
Leg de knoflookhelften ertussen en besprenkel ook met wat olie. Rooster in ca. 45 minuten gaar in de oven.
Neem de pompoen en de knoflook uit de oven en laat even afkoelen. Doe de pompoen in een blender of keukenmachine en pureer fijn.
Meng de pompoenpuree, de pastabloem, de parmezaan, de eidooiers en een snuf zout met elkaar. Kneed tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in een paar stukken en rol van ieder stuk op een met semolinameel bestoven werkblad uit tot een dunne worst. Snijd de worsten in kleine kussentjes en bestuif lichtjes met semolinameel.
Kook de pompoengnocchi in porties in 2-3 minuten gaar in kokend water. De gnocchi zijn gaar als ze blijven drijven.












