Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
No-bake frambozentrifletaart met frambozen bovenop en een stukje eruit

No-bake frambozentrifletaart

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur en 30 minuten wachttijdca. 8 u. en 30 min. wachttijd

Hoe mooi ziet deze taart eruit? Hij oogt luxe, is door elke thuiskok te maken en natuurlijk onwijs lekker. Zet jij dit spektakelstuk binnenkort op tafel?

Lees verder onder de advertentie

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Voor de vanilleroom

Voor de topping

Lees verder na de advertentie

Hoe mooi ziet deze taart eruit? Hij oogt luxe, is door elke thuiskok te maken en natuurlijk onwijs lekker. Zet jij dit spektakelstuk binnenkort op tafel?
Variatietip
In dit recept geven we de klassieke trifle een twist in de vorm van een taart, maar er bestaan nog veel meer variaties die je zeker eens moet proberen!

Bereiding

  1. Doe de kristalsuiker en het water in een klein pannetje. Verhit tot de suiker net is opgelost, voeg de frambozen toe en neem van het vuur. Prak de frambozen met een vork en laat afkoelen. Roer de sherry erdoorheen.

  2. Doe voor de vanilleroom de mascarpone en het custardpoeder in een kom en klop kort door elkaar. Klop de vanillevla erdoorheen.

  3. Klop beetje bij beetje de slagroom erdoorheen tot je een dik mengsel hebt. Klop het vanille-extract en de poedersuiker erdoorheen.

  4. Doop de lange vingers in het sherrymengsel en bedek de bodem van een springvorm (23 cm Ø) met een enkele laag ervan. Leg de lange vingers dicht tegen elkaar, zodat er geen gaatjes in de bodem zitten.

  5. Lepel de helft van de geprakte frambozen erop en druk een beetje aan. Lepel de helft van de vanilleroom erover, gevolgd door nog een laagje lange vingers met sherry en de rest van de geprakte frambozen.

  6. Verdeel de rest van de vanilleroom erover en strijk glad. Zet ca. 30 minuten in de koelkast.

  7. Maak de gelatinepudding met het poeder en de helft zoveel water als op de verpakking staat aangegeven en laat afkoelen. Neem de taart uit de koelkast.

  8. Schenk de vloeibare gelatinepudding erover – je hebt waarschijnlijk niet alles nodig, dus je kunt de rest van de pudding laten stollen en voor iets anders gebruiken. Zet de taart terug in de koelkast en laat een nacht opstijven.

  9. Schep voor de topping de frambozen om met de poedersuiker. Laat staan tot de frambozen glanzen.

  10. Haal een mes langs de rand van de taart om hem los te maken van de vorm en verwijder de vorm. Leg de taart op een bord, bestrooi met de frambozen en serveer.

Per portie: 621 kcal | 59 g koolhydraten | 7 g eiwit | 39 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe en Helena Busiakiewicz Fotografie: Jamie Orlando-Smith Styling: Davina Perkins Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!