
Dikke chocolademousse met passievrucht
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Wie houdt er nu niet van een goede chocolademousse? Deze variant met passievrucht is perfect als dessert bij je volgende diner!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Schenk de slagroom en de honing in een pannetje. Doe beide chocolades en het zout in een hittebestendige kom. Verhit de slagroom en de honing tot het stoomt en roer met een garde door elkaar.
Schenk het slagroommengsel over de chocolade en laat ca. 1 minuut staan. Roer met een garde door elkaar – het mengsel moet glad en glanzend zijn. Zet ca. 3 uur in de koelkast.
Klop de koude chocolademousse lichtjes op en klop de zure room erdoorheen tot het mengsel in zachte pieken blijft staan. In de koelkast blijft het afgedekt nu drie dagen goed.
Lepel de chocolademousse in glazen en lepel het vruchtvlees van een halve passievrucht over elk. Serveer de rest van de passievrucht ernaast.












