Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Spaghetti met citroenolie en ansjovis

Spaghetti met citroenolie en ansjovis

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de citroenen met heet water, wrijf ze droog en rasp de schil er fijn af. Verwarm 200 ml olijfolie met de citroenschil ca. 20 minuten in een pannetje op laag vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen. Schenk de citroenolie door een zeef in een schone glazen fles of pot. Knijp het sap uit ½ citroen.

  2. Hak het brood in fijne kruimels. Pel en snipper de knoflook. Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit er de knoflook en het venkelzaad in. Voeg het broodkruim toe en bak op laag vuur in ca. 5 minuten goudbruin en krokant. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Week de ansjovisfilets ca. 10 minuten in koud water. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Dep de ansjovisfilets droog en hak ze grof.

  4. Giet de pasta af en doe hem terug in de pan. Breng de pasta op smaak met de ansjovis, het citroensap, 3-4 el citroenolie, zout en peper. Verdeel de pasta over borden en strooi er het broodkruim overheen. Bedruppel eventueel nog met 1 el citroenolie.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Dille & Kamille, In-petto tegels, Sissy-Boy Homeland, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)