Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
dierendag

Gazpacho met meloen en peterselie

  • Gemiddeld

  • ca. 4 uur bereidingstijdca. 4 u. bereidingstijd

Gazpacho is een klassieke Spaanse soep die wij een tikkeltje specialer maken door meloen toe te voegen. Succes gegarandeerd!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • meloenboller

Lees verder na de advertentie

Gazpacho is een klassieke Spaanse soep die wij een tikkeltje specialer maken door meloen toe te voegen. Succes gegarandeerd!

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem in stukken. Schil 1 komkommer en snijd hem in stukken. Was de tomaten en snijd ze in parten. Maal de ui, de komkommer, de tomaten en het brood fijn in een keukenmachine. Voeg ca. 400 ml water toe. Breng op smaak met rodewijnazijn, zout en peper. Zet de gazpacho het liefst 1 nacht maar minimaal 4 uur in de koelkast.

  2. Schil de overige komkommer. Halveer de meloen en verwijder de pitten. Lepel met de meloenboller bolletjes uit de meloen en de komkommer. Zeef de gazpacho en breng hem opnieuw op smaak met zout en peper.

  3. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de peterselie grof. Meng de meloen-en komkommerbolletjes met de peterselie, de olijfolie en het citroensap. Verdeel de gazpacho over glazen en schep er de bolletjes in.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: Subba, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!