Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
T-bone met gepofte aardappel en pittige kaasroom

T-bone met gepofte aardappel en pittige kaasroom

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de aardappels en dep ze droog. Pel en snipper de knoflook. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak ze grof. Leg iedere aardappel op een vierkant stuk aluminiumfolie en bedruppel met 2 el olie. Strooi er de knoflook en de rozemarijn overheen. Bestrooi met zout en peper en vouw het aluminiumfolie als een pakketje dicht.

  2. Leg de aardappels in de hete kolen van de barbecue en bak ze 40-50 minuten. Laat de T-bonesteaks op kamertemperatuur komen. Laat de jalapeñopepers uitlekken en hak ze fijn. Meng de crème fraîche met de pepers, de geraspte kaas en het chilipoeder. Breng op smaak met zout.

  3. Wrijf het vlees in met 1 el olie. Rooster het vlees direct boven de hete kolen ca. 2 minuten aan beide zijden. Verplaats het vlees naar een koeler stuk op het barbecuerooster en laat het daar 2-4 minuten rusten.

  4. Neem de aardappels uit de kolen en vouw voorzichtig het aluminiumfolie open. Controleer de aardappels op gaarheid en snijd ze kruislings in. Schep de crème fraîche in de aardappels en serveer ze met de steaks. Bestrooi de steaks met grof zeezout en peper.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Dille & Kamille, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)