Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Gateau Ardèchois met bosbessen

Gateau Ardèchois met bosbessen

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Klop de eieren los met 100 g suiker en een snufje zout. Meng er 100 g bloem en het bakpoeder doorheen. Roer de kastanjepuree los met de rum. Meng de kastanjepuree met 100 g zachte boter door het beslag.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Vet een taartvorm (26 cm Ø) in en bestuif hem met bloem. Schep het beslag in de vorm en bak de taart ca. 40 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur na 20 minuten (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2).

  3. Neem de taart uit de oven en laat hem ca. 10 minuten in de vorm afkoelen. Neem de taart uit de vorm en laat hem verder afkoelen. Klop de slagroom lobbig met 1-2 el suiker. Serveer de taart met de slagroom en de bosbessen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!