Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Bulgursalade met ansjovis en doperwtjes

Bulgursalade met ansjovis en doperwtjes

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Laat de ansjovisfilets ca. 30 minuten weken in de melk. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Dop de doperwten en blancheer ze ca. 2 minuten in ruim kokend water. Koel de doperwten af in ijswater.

  2. Giet de bulgur af en spoel hem af met koud water. Rasp de schil van de citroen en knijp het sap uit de citroen. Neem de ansjovis uit de melk en dep hem droog. Hak de ansjovis fijn. Was de spinazie in koud water en laat hem goed uitlekken.

  3. Meng de bulgur met de ansjovis, de doperwten, de amandelen, de spinazie, de helft van het citroensap, de geraspte citroenschil en de olijfolie. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!