Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Gevulde uien met garnalen en dille

Gevulde uien met garnalen en dille

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Snijd de bovenkant van de uien ca. 1 cm af en leg de uien ca. 1½ minuut op vol vermogen in de magnetron. Steek een vork in elke ui en draai het binnenste eruit, zodat een holle ui overblijft. Neem van 4 uien het binnenste en hak het fijn. Zet de uitgeholde uien in een ovenschaal.

  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de gehakte uien ca. 5 minuten. Hak de dille fijn. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Meng de crème fraîche met de gefruite uien, de dille, de geraspte kaas en de garnalen. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en vul de uitgeholde uien ermee.

  3. Strooi het paneermeel over de uien en bak het geheel ca. 20 minuten in de oven. Garneer eventueel met wat dille en serveer direct. Lekker met een salade.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!