
Gegrilde sardientjes met citroen en spaghetti
Gemiddeld
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Je waant je zowat aan de Middellandse Zee wanneer je dit bord met gegrilde sardines, citroen en spaghetti op tafel zet.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Schub de sardientjes door met de botte kant van een mes tegen de schubben in te strijken. Snijd de buikholte open en verwijder de ingewanden. Was de sardientjes met stromend water en dep ze droog. Wrijf de sardientjes in met 1 el olijfolie. Was de citroenen. Snijd 1 citroen in dunne schijfjes. Rasp van de overige citroen de schil af en pers de citroen uit.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Meng intussen het citroensap met de citroenschil, 2 el olijfolie en de chilivlokken.
Verhit een grillpan en gril er de sardientjes ca. 3 minuten per zijde in. Gril de citroenschijfj es ca. 2 minuten. Giet de spaghetti af en verdeel hem over borden. Leg de sardientjes en de gegrilde citroen op de pasta en verdeel er de citroenmarinade overheen.









