Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
wat is kwark

Kwarkpannenkoekjes met bosvruchten

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Hou je ook zo van verse pannenkoekjes in het weekend? Deze kwarkpannenkoekjes zijn ideaal om je dag mee te starten en staan binnen een mum van tijd op tafel (of op bed)!

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Hou je ook zo van verse pannenkoekjes in het weekend? Deze kwarkpannenkoekjes zijn ideaal om je dag mee te starten en staan binnen een mum van tijd op tafel (of op bed)!
Variatietip
Liever ander fruit dan bosvruchten? Je kunt natuurlijk elk fruit gebruiken waar je zin in hebt, bijvoorbeeld aardbeien, banaan, appel of mango.

Bereiding

  1. Meng het bakmeel met het zout en 2 el suiker. Voeg de eieren en de helft van de kwark toe. Roer het geheel met een garde tot een glad beslag. Voeg de overige kwark toe en roer goed door. Laat het beslag ca. 30 minuten rusten.

  2. Was het fruit en laat goed uitlekken. Wentel de helft van het fruit in 4 el suiker. Laat het gesuikerde fruit op keukenpapier opdrogen. Roer het overige fruit voorzichtig door het beslag.

  3. Smelt steeds ½ el boter in een koekenpan en bak portiegewijs 10 dikke pannenkoeken van het beslag. Serveer de pannenkoeken met het gesuikerde fruit. Lekker met honing.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Coming Soon (arnhemcomingsoon.nl), Subba (subba.nl), Heesink Interieur Projecten, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

1.8 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!