Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
rosbief met spicy koffie-cacaorub

Rosbief met spicy koffie-cacaorub

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng het cacaopoeder, de koffie, het chilipoeder, 3 tl zout en de bruine suiker. Wrijf de rosbief in met de rub en zet afgedekt ca. 12 uur in de koelkast. Neem het vlees 1 uur voor het bereiden uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Verhit de olie en de boter in een ruime braadpan. Braad de rosbief in ca. 10 minuten op hoog vuur rondom goudbruin. Neem de rosbief uit de pan en leg hem in een ovenschaal.

  3. Braad het vlees ca. 35 minuten in de oven tot een kerntemperatuur van ca. 55°C is bereikt. Pel intussen de rode uien en schaaf ze met behulp van een mandoline in fijne ringen. Meng de uien met het limoensap en breng op smaak met een snufje zout. Marineer ca. 15 minuten.

  4. Neem het vlees bij de juiste  kerntemperatuur uit de oven, dek het losjes af met aluminiumfolie en laat ca. 20 minuten rusten. Was de koriander, hak hem grof en meng met de rode ui en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer met de uiensalsa.

Servies etc.: Pip Studio, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)