Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
lemonadebar

Pink-lemonadebars

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Als traktatie, bij de koffie of tijdens een snaaimarathon voor de tv, met deze homemade lemonadebar maak je vrienden! Van chocolade pinda repen tot pistacherepen duiken we de keuken in voor de lekkerste snacks.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 36

Ingrediƫnten

Als traktatie, bij de koffie of tijdens een snaaimarathon voor de tv, met deze homemade lemonadebar maak je vrienden! Van chocolade pinda repen tot pistacherepen duiken we de keuken in voor de lekkerste snacks.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/hetelucht: 175°C). Klop de boter met 100 g suiker en een snufje zout wit en romig. Zeef er 250 g bloem overheen en spatel voorzichtig door.

  2. Verdeel het deeg over de bodem van een met bakpapier bekleed bakblik (24x24cm). Bak de deegbodem in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Kluts intussen de eieren met 150 g suiker. Meng het citroensap, 60 g bloem en de kleurstof erdoorheen en meng tot een glad geheel.

  3. Neem het deeg uit de oven en verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 150°C/hetelucht: 125°C). Schenk het eimengsel op het deeg en bak nog ca. 30 minuten in de oven, tot de citroencurd is gestold. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen. Snijd in repen van 2×8 cm. Bestuif met poedersuiker.

Foto's, foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies: eigen collectie

Pink lemonade
Pink lemonade is een populair drankje in de VS. De limonade, gemaakt van citroen, werd roze gekleurd met kleurstof of cranberrysap. Om de bars mooi roze te krijgen, kun je het best kleurstof gebruiken.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!