Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
lemonadebar

Pink-lemonadebars

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 36

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C/hetelucht: 175°C). Klop de boter met 100 g suiker en een snufje zout wit en romig. Zeef er 250 g bloem overheen en spatel voorzichtig door.

  2. Verdeel het deeg over de bodem van een met bakpapier bekleed bakblik (24x24cm). Bak de deegbodem in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Kluts intussen de eieren met 150 g suiker. Meng het citroensap, 60 g bloem en de kleurstof erdoorheen en meng tot een glad geheel.

  3. Neem het deeg uit de oven en verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 150°C/hetelucht: 125°C). Schenk het eimengsel op het deeg en bak nog ca. 30 minuten in de oven, tot de citroencurd is gestold. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen. Snijd in repen van 2×8 cm. Bestuif met poedersuiker.

Foto's, foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)