Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Bijgerechten: rijstsalade

Rijstsalade met biet, pompoen en feta

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.

  2. Verdeel de pompoen en de biet over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er een stuk aluminiumfolie tot een dijkje gevouwen tussen, zodat de sappen uit de biet niet overlopen in de pompoen. Besprenkel met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster ca. 30 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn. Laat afkoelen.

  3. Doe de doperwten in een kom en giet er kokend water overheen. Dek de kom af en laat ca. 3 minuten staan. Giet de doperwten af en zet opzij.

  4. Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de rijst met de lenteui, het citroensap en de doperwten.

  5. Roer de helft van de verse munt en de verse peterselie door de rijst. Verdeel de rijst over vier borden. Verdeel de spinazie, de geroosterde groenten, de feta, de gemengde zaden en de overige munt en peterselie eroverheen. Besprenkel met de dressing.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Davina Perkins Foodstyling: Amy Stephenson

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!