Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Zoeteaardappelpizza

Zoeteaardappelpizza

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Met deze creatieve zoeteaardappelpizza pak je uit met smaak. Zo maak je licht leuk!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Met deze creatieve zoeteaardappelpizza pak je uit met smaak. Zo maak je licht leuk!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verhit de knoflook op laag vuur ca. 2 minuten in een klontje boter en de bouillon. Voeg zout en peper toe.

  2. Leg de plakjes zoete aardappel waaiervormig in een cirkel op een bakplaat met antiaanbaklaag. Bestrijk de plakjes daarbij met de knoflookboter. Bedek met een vel bakpapier en leg er een zware bakplaat op als gewicht. Bak ca. 30 minuten in de oven.

  3. Neem uit de oven en verwijder de bovenste bakplaat en het bakpapier. Breng de ricotta op smaak met zout en peper en verdeel hem over de bodem. Bak ca. 10 minuten in de oven.

  4. Neem uit de oven en maak de pizza af met de ham, de olijven, de rucola en een paar druppels balsamico.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife en Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (11 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!